Blog Leven in de Liemers (11)

Hoe is het om in de Liemers te leven

Kermiskoorts

"Binnenkort kermis in het dorp? Waar staat die dan?"

Volgens mij is dit typisch een opmerking van iemand die niet 'van Het Eiland' komt, uit de gemeente Rijnwaarden, en misschien wel niet uit de Liemers. De kermis, die staat niet, die zit in het hart van de mensen. De kermis, dat zijn de schutttersfeesten, het koningsschieten, de schuttersmis, het elkaar weer ontmoeten, het bier drinken 'in de tent', de rondgang door het dorp en ja, ook wel een beetje de botsauto's en draaimolen.

Lees meer...

Verandering van tijdperk in de Liemers!

Krimp is een begrip dat je in het onderwijs in de Liemers de laatste jaren vaak tegen komt. Ik heb het over het teruglopend aantal kinderen en jongeren. Kinderopvang en basisscholen hebben zich hierop moeten aanpassen. Er zijn vestigingen gesloten en scholen samengevoegd. Ook het voortgezet onderwijs heeft te maken met minder leerlingen.

Lees meer...

Ontspannen de feestmaand in!

Gezelligheid, dat is het eerste wat in me opkomt wanneer ik denk aan de komende periode die er aankomt. Ik kijk om me heen, de kachel staat aan, er branden wat kaarsjes, de radio staat zachtjes aan en warme dekens en pantoffels zijn uit de kast gehaald. Samen met mijn zoon knutsel ik aan een lampion voor Sint Maarten en in de tussentijd maak ik foto's van mijn dochter die sinds kort flink aan het rondkruipen is. Idyllisch? Zeker, maar het is waar, misschien niet elke dag, maar gelukkig kent ons gezin dit soort momenten. Vooral nu de feestdagen op de loer liggen, vind ik het belangrijk om stil te staan bij dit soort momenten, geniet ik er eigenlijk wel voldoende van of ga ik mee in de drukte en stress die deze periode ook kent?!

Lees meer...

Back to school!

Het is de laatste week van augustus, het Candea College start alvast op en dus ben ik weer op school. Op Teletekst lees ik dat Prinses Amalia vandaag aan haar middelbare school gaat beginnen. Nationaal nieuws! Volgende week maken meer dan duizend prinsen en prinsessen uit de Liemers ook hun stap naar het voortgezet onderwijs. Voor hen en hun ouders een even grote gebeurtenis!

Lees meer...

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is

Ik hou van taal. En bij voorkeur van het spelen ermee. Het zit ook nogal in mijn familie: het taalgevoel, het maken van woordgrapjes, het verbasteren van woorden en het maken van nieuwe woorden. Sommige uitdrukkingen en woorden zijn er bij ons thuis (lees: mijn ouderlijk huis) zo ingesleten, dat wij raar opkijken als iemand niet begrijpt wat wij bedoelen. Behalve dat we veel 'eigen' woorden hebben, namen we ook altijd veel woorden mee naar huis vanuit onze vakanties.
Lees meer...

Het leeft ook bij de jeugd

Het is 30 juni 2015. Eigenlijk had ik volgende week een blogje willen schrijven over het succes van de Duivense jeugd schuttersdag die op 4 juli onder de naam "Join LHD & OG" in Duiven zou worden gehouden. In lovende bewoordingen, en met een dikke glimlach zou ik hebben opgeschept over het enthousiasme van de jeugd, de interesse in oude en nieuwere schutterstradities en de trotse gezichten toen het lukte om een acceptabel geluid uit klarinet of trompet te krijgen. Maar ja, toen kwam de zomer...
Lees meer...

De Liemers Groeit

Het is voorjaar! Je kijkt naar buiten en je ziet het: alles groeit. Als dochter van een liemerse tuinder zit het in mijn genen. Ik moet naar buiten, in de grond wroeten. Die drang is bij mijn broer en mij wel in een afgezwakte vorm aanwezig hoor. Stonden mijn ouders nog in weer en wind op het land, wij zijn mooi-weer-tuinders. Maar in de lente kun je me dus wel op mijn knieën vinden tussen de planten. Later meer over onze tuin.
Lees meer...

De Liemers: inspirerend!

Dat de Liemers een mooi landschap heeft, weet u vast wel. Dat is leuk om te wandelen of om rond te fietsen. Maar weet u ook hoe inspirerend en kunstzinnig de Liemers kan zijn? In en rond de Liemers bruist het namelijk van de kunst en van de kunstzinnige activiteiten. In ieder dorp wonen wel meerdere kunstenaars en ieder jaar opnieuw komt er weer nieuw talent bovendrijven.
Lees meer...

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden