De Liemers: inspirerend!

Dat de Liemers een mooi landschap heeft, weet u vast wel. Dat is leuk om te wandelen of om rond te fietsen. Maar weet u ook hoe inspirerend en kunstzinnig de Liemers kan zijn? In en rond de Liemers bruist het namelijk van de kunst en van de kunstzinnige activiteiten. In ieder dorp wonen wel meerdere kunstenaars en ieder jaar opnieuw komt er weer nieuw talent bovendrijven.

Ligt dat alleen aan het fraaie landschap? Ik denk van niet. Want niet alle kunstenaars maken landschappen, koeien of andere landelijke plaatjes. In de Liemers vind je een brede verscheidenheid aan kunstvormen. Van abstracte werken tot erotische kunst, van glaskunst tot houtsnijwerk: het is hier allemaal.

De Liemers inspireert namelijk niet alleen door het landschap. De mensen in de Liemers zijn ook bijzonder. Ik kan het weten want ik ben een import-inwoner. Mijn ervaring: Als je hier iets vernieuwends doet, vindt iedereen dat vooral erg interessant, leuk en spannend. Die positieve houding naar alles wat nieuw of anders is, maakt dat kunstenaars zich hier thuis voelen en dat zij de uitdaging opzoeken. En dat zorgt voor mooie, spannende en vernieuwende kunst.

Ieder jaar organiseert de Stichting Brede Blik op Kunst een route door de drie Liemerse dorpjes Lathum, Giesbeek en Angerlo. Tijdens die route kan iedereen genieten van de mooie omgeving en van alle kunst die hier in de omgeving ontstaat. En ieder jaar opnieuw zijn er weer nieuwe kunstenaars uit de omgeving die ons verrassen met de origineelste en prachtigste kunstvormen! Zo hebben we al gehad: een deelneemster die met de ietwat tuttige kantklostechniek de kunstigste moderne objecten maakt, een deelnemer die grafkisten beschildert en kunst kijken in het donker. En allemaal krijgen ze positieve en leuke reacties op hun werk.

Dat maakt de Liemers voor mij zo bijzonder: die openheid naar nieuwe dingen is echt Liemers. Ik ben in ieder geval heel benieuwd waar we de komende tijd nog mee verrast zullen worden!

Wilt u meer weten over De Brede Blik op Kunstroute? Kijk dan eens op onze Facebookpagina. U vindt ons op Stichting Brede Blik op Kunst.
Laatst aangepast opmaandag, 08 december 2014 19:20
 • Deel artikel met je vrienden

 • Manon Kummer

  Uit de verf communicatie

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden