Het leeft ook bij de jeugd

Schutterij Onderling Genoegen Roefeldag 2014 Duiven
Het is 30 juni 2015. Eigenlijk had ik volgende week een blogje willen schrijven over het succes van de Duivense jeugd schuttersdag die op 4 juli onder de naam "Join LHD & OG" in Duiven zou worden gehouden. In lovende bewoordingen, en met een dikke glimlach zou ik hebben opgeschept over het enthousiasme van de jeugd, de interesse in oude en nieuwere schutterstradities en de trotse gezichten toen het lukte om een acceptabel geluid uit klarinet of trompet te krijgen. Maar ja, toen kwam de zomer...

En wat voor zomer. Een hittegolf wordt verwacht zoals we die hier nog niet hebben meegemaakt. Buienradar houdt het op 42 graden voor zaterdag, met een gevoelstemperatuur die zo mogelijk nog hoger ligt. We weten niet eens hoe dat voelt. Ik moet er maar even niet aan denken.

Die schuttersdag is dus uitgesteld. Niet afgesteld natuurlijk, want de tijd lijkt rijp. Het enthousiasme van de jeugd voelden we al in de voorbereidingen. Hoe stoer is het immers om even koning van de schutterij te mogen zijn. Om met pijl en boog geschoten te hebben. Of met zo'n zwaar "echt" geweer in je handen te hebben gestaan. Hoe goed voelt het om echt geluid uit een levensgrote trombone te krijgen. En niet alleen de jeugd had er zin in. Ook bij de ouders merkten dat ons initiatief wordt gesteund. Goed dat jullie dit doen. Betrek de jeugd bij onze tradities. Laat ze trommelen en marcheren. Geef ze een vendel in de hand en laat ze kennis maken met de schietsport.

Natuurlijk vermoeien we ze nog niet met broederschap, trouw en dienstbaarheid. Maar we weten dat ze er langzaam in zullen groeien. Dat ze plotseling gaan beseffen hoe fijn het is om deel uit te maken van dit prachtige stukje Liemers gemeenschapsgevoel. Dat mag niet verloren gaan. En daarom is het goed dat we overal om ons heen initiatieven zien om de jeugd bij het schutterswezen, inclusief de begeleidende muziekverenigingen, te betrekken. "Join LHD & OG" van schutterij Onderling Genoegen en Liemers Harmonie Duiven in oktober wordt prachtig. Ik kijk er naar uit.

Laatst aangepast opwoensdag, 01 juli 2015 09:43
 • Deel artikel met je vrienden

 • Frans Dieker

  In het dagelijks leven consultant. Actief wandelaar en "schutter".

  Gerelateerde items (op tag)

  1 Reactie

  • Ronald Hageman
   Ronald Hageman woensdag 01 juli 2015 17:36 Reactielink Rapporteren

   Verstandig besluit van deze ambitieuze commissie, die dus ook haar verantwoordelijkheid kent. Veel succes met jullie verdere werkzaamheden en We join OG & LHD ook in oktober

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden