Verandering van tijdperk in de Liemers!

Krimp is een begrip dat je in het onderwijs in de Liemers de laatste jaren vaak tegen komt. Ik heb het over het teruglopend aantal kinderen en jongeren. Kinderopvang en basisscholen hebben zich hierop moeten aanpassen. Er zijn vestigingen gesloten en scholen samengevoegd. Ook het voortgezet onderwijs heeft te maken met minder leerlingen.

Het Candea College is al een flink aantal jaren over zijn grootste omvang heen. Ook wij gaan toe naar huisvesting in twee gebouwen, in plaats van drie .Krimp. Het is iets wat je niet wilt. Groei klinkt veel beter. Krimp rijmt al bijna op kramp. Een kramp waar we niet in moeten blijven zitten. Laten we het over "de toekomst" hebben.

Want hoe we het ook draaien, er zijn en komen minder kinderen. Dus minder leerlingen. Het goede nieuws is, dat dat niet van de ene op de andere dag gaat. Het is een beweging waarop we ons kunnen instellen. Als je goed anticipeert, is ook krimp prima hanteerbaar. De school wordt kleiner, overzichtelijker. Je kunt maatregelen nemen om goed onderwijs te blijven garanderen, met behoud van veel keuzemogelijkheden voor leerlingen. Dat vraagt flexibiliteit en een innovatieve houding. Welke kansen zien we? Welke mogelijkheden geeft nieuwe technologie? Wat kan samenwerking betekenen met andere scholen, bedrijven en gemeentes?

We gaan in de Liemers een andere fase in. Een tijdperk van verandering én een verandering van tijdperk. Mooie uitdagingen voor een mooie streek!
Laatst aangepast opvrijdag, 04 december 2015 11:04
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
  « Ontspannen de feestmaand in!   |   Kermiskoorts »
  Léon Lucas

  Voorzitter Centrale Directie Candea College, Duiven

  Nieuwste van Léon Lucas

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden