Liemers Carnavals Festival (LCF)

Liemers talent gezocht, geef je op voor 15 mei!

Heb je leuke ideeën, zing je graag of vind je het leuk een publiek te vermaken? Geef je op voor het LCF! We zijn op zoek naar talent voor de Liemerse carnavals-wereld. Zangers, zangeressen, buutreedners of ?? Hieronder lees je alle informatie over het Liemers Carnavals Festival. Ben je geïnteresseerd, mail dan voor 15 mei aan: en vertel ons over je plannen. We laten ons graag verrassen!

Liemers Carnavals Fesitval (LCF)

De doelstelling van het LCF is het promoten van de Liemerse carnavals-cultuur, met name “het carnavalslied” en “het buutreednen” (tonproaten). Het idee is ontstaan na het zien van de film “Noa ’t Zuuje” over het carnaval in Venlo.
In Venlo wordt vrijwel uitsluitend carnavalsmuziek uit en over eigen regio gedraaid, gespeeld en gezongen tijdens hun vastenlaovond. Men heeft daar, al meer dan een eeuw, een bijzonder rijke liedjescultuur die iedereen in de stad met elkaar verbindt.

Dit heeft ons geïnspireerd om iets van die strekking ook in de Liemers te gaan stimuleren en organiseren. Ons project is niet alleen gericht op het Liemerse carnavalslied, maar ook op het buutreednen. Een buut is een wezenlijk onderdeel van een pronkzitting-achtig evenement tijdens de carnavalsperiode. De buutreedner neemt op goedmoedige wijze de gebeurtenissen in de streek met veel humor op de hak. Dialectgebruik wordt bij zowel de liedjes als de buuts uiteraard op prijs gesteld maar is zeker geen noodzaak!

 

Liemers Carnavalslied

We dagen een ieder uit om op (semi-) professionele wijze een carnavalslied te schrijven. De inhoud van het lied mag over van alles gaan, zolang het maar uit de Liemers komt en het “Liemerse carnavalsgevoel” overbrengt. Uiteraard wordt het gewaardeerd als de tekst betrekking heeft op de Liemers of een gebeuren in de Liemers of eigen woonplaats.

Na een beoordeling van de inzendingen zal men, indien geselecteerd, tijdens het te organiseren Festival het lied ten gehore mogen brengen. Niet alleen het lied, maar ook de presentatie is van belang! Na het festival wordt voor verspreiding van de liedjes gezorgd, zodat deze tijdens het carnaval in de hele Liemers te horen zullen zijn, waardoor ook optredens in de regio binnen handbereik komen! Let op: niet geselecteerde liedjes maken het jaar daarop weer volop kans!


Liemers Buutreednen

Voor de buuts gaan we met de medewerking van een  professionele kracht een aantal workshops aanbieden. Deze workshops worden gegeven door Dirk Kouwenberg, een professionele Brabantse buutreedner die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Drie geselecteerden zullen tijdens het Festival hun “buut-debuut” maken! Na het festival creëren wij kansen om de buuts te presenteren in de regio Liemers en hopelijk ook daarbuiten. Let op, ook hier geldt: niet geselecteerden maken het jaar daarop weer volop kans!


Wie kunnen er meedoen?

Iedereen die een band heeft met de Liemers kan aan het Festival meedoen, individueel, als duo of als groep. De workshop buutreednen is uiteraard voor solisten.


Liemers Carnaval Festival

Uiteindelijk doel: Een nieuwe kweekvijver vol jong en fris talent, als hofleverancier voor alle pronkzittingen en aanverwante carnavals-evenementen in de Liemers!

NB: Het LCF is een festival, géén concours! Er is geen jury en geen prijsuitreiking.


 

vesterswalder

1830 dsc 3141

carnaval loo

carnavalsparty

 

groessen

Optocht Groessen

Laatst aangepast opwoensdag, 08 januari 2020 16:08
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
  « Passie voor samenleven   |   De Liemers in beeld »

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden