Logo
Print deze pagina

‘En RTL4 komt ook langs’

foto: Jacques Kok Pascal Lindeman, Pablo van Dick, Sjoerd Geurts
Ik fiets er wat af tegenwoordig. De Liemers kent voor mij amper geheimen. Ik kom uit Groessen, heb gewoond in Zevenaar, sport in Loo en voel me tegenwoordig thuis in Ooy. Met de fiets kom ik wekelijks langs de meest mooie plekjes in de Liemers. Via het Rijnstrangengebied, langs de Rijn in Pannerden, het nieuwe fietspad van Tolkamer naar Spijk, een ijsje langs het water in Lathum en via de Loodijk en de mammoet bij 'Kandia' terug naar Ooy. Genieten! Ik heb wat met de Liemers. En met die gedachte vind ik het fantastisch dat ik sinds kort samen met Pascal Lindeman en Pablo van Dick het nieuwe projectteam De Liemers Helemaal Goed vorm. Om samen de Liemers als regio nog wat steviger op de kaart te zetten.
We zijn inmiddels begonnen met het smeden van plannetjes en we hebben al veel mensen gesproken. Ondernemers, schooldirecteuren, jongeren, verenigingsmensen, politici. Ons enthousiasme neemt hand over hand toe en we lachen er samen wat af. We hebben de ambitie om al die mooie plaatsen, bedrijven en verenigingen in de Liemers samen te brengen. Om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen, samen activiteiten te organiseren en samen te genieten van dit mooie gebied.

Dat willen we dus niet alleen doen. We zoeken mensen die hun eigen dorp een warm hart toedragen, die de mensen daar kennen en die samen met ons aan de slag willen. Een tipje van de sluier wat er aan gaat komen..... RTL4 heeft zich gemeld, er komt een bijzondere wedstrijd aan met enkele scholen, we gaan verenigingen op unieke wijze bij elkaar aan tafel zetten, Er zit een Liemerse verkiezing in de pen en deze regio wordt misschien wel verrast met iets wat we nergens in Nederland kennen.... Dat houd ik nog even geheim.

Ben je enthousiast geworden... laat van je horen. En wees gerust. Als je je inzet voor de Liemers, betekent dat niet dat je je eigen dorp in de steek laat. Integendeel. Ik ga over twee weken gewoon naar de Groessense kermis en geniet daar van alle tradities en gezelligheid. Die we overal in de Liemers kennen. Samen maken we er in de Liemers iets moois van.

Sjoerd Geurts

Projectteam DLHG, samen met Pablo van Dick (midden op de foto) en Pascal Lindeman (links op de foto)
Laatst aangepast opmaandag, 11 september 2017 11:11
  • Deel artikel met je vrienden

  • De Liemers, helemaal goed!

    Websitebeheerder van het platform deLiemershelemaal goed.nl

    logo prov geldersland witdit project wordt mede mogelijk
    gemaakt door de Provincie Gelderland