Derde Tour Culinair de Liemers groot succes!

Op zondag 30 augustus hebben bijna 600 deelnemers deelgenomen aan de Tour Culinair de Liemers. Tijdens deze culinaire fietstour konden deelnemers genieten op zes bijzondere locaties van Liemerse specialiteiten en het unieke landschap.

Na een welkomstwoord door het bestuur van Tour Culinair de Liemers vertrokken de eerste fietsers iets na 9:00 uur vanaf het van der Valk Hotel in Duiven naar de eerste culinaire stop, de Ijsseldijk in Westervoort. Bij het monument en de sluis genoten de deelnemers van heerlijke lokale hapjes en drankjes aangeboden door drie Westervoortse ondernemers. Ook werd er een filmpresentatie geprojecteerd op de sluis over het rivierklimaat Park Ijsselpoort project. Een bijzonder project in de Liemers!

Na het bezoek aan de Ijsseldijk fietsten de deelnemers door naar de Kommensaal in Lathum, wat ook wel de huiskamer van de Liemers wordt genoemd. Gastheer Michel Tikken hecht veel waarde aan de herkomst van zijn producten, zo werkt hij graag met dagverse producten en schotelde hij de deelnemers een quiche met meelwormen voor.

De derde culinaire stop was gelegen aan het mooiste pleintje in Doesburg, eet- en drinkgelegenheid de Bonte Hond. Hier konden de deelnemers kennis maken met diverse Liemerse streekproducten die dagelijks geleverd worden door ambachtelijke bedrijven. De vierde stop stond volledig in het teken van Nederlandse wijnen. Bij Wijnboerderij 't Heekenbroek in Drempt genoten de deelnemers van de wijnen van wijngaardeniers Job en Neeltje Huisman. Op hun 2 hectare grote wijngaard maken zij echte Liemerse wijnen.

Het Arsenaal 1309 in Doesburg (de vijfde stop) is een begrip in Doesburg. Het bijzondere gebouw kent een rijke historie, zo diende het voorheen als nonnenklooster en later als wapenopslag. Na Het Arsenaal in Doesburg fietsten de deelnemers naar Buffelboerderij Arns in Zevenaar, de laatste culinaire stop. De boerderij is in 2003 gestart met het melken van waterbuffels, de kudde telt op dit moment 260 waterbuffels. Deze melk wordt in de eigen kaasmakerij verwerkt tot mozzerella, yoghurt en bufeletta waar de deelnemers van genoten. En dat allemaal in de Liemers!

Bij terugkomst in Van der Valk Hotel Duiven kon iedereen aanschuiven voor een afsluitend diner, een live cooking buffet en entertainment. Mede dankzij het prachtige weer genoten de bijna 600 deelnemers zienderogen van de diverse Liemerse specialiteiten en de fietstocht door het unieke landschap.
Laatst aangepast opwoensdag, 02 september 2015 15:59
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden