Nieuwsbrief de Liemers, helemaal goed - december 2016

Printen

Indien deze e-mail niet goed wordt weergegeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

De liemers, helemaal goed!

Maandelijks houden we u via deze nieuwsbrief op de hoogteUitgave december 2016

'Montferland hoort
echt bij de Liemers'

Boeiende brainstormavond in Liemers Museum

Spacer

Nieuwe projectgroep DLHG


“De gemeente Montferland hoort bij de Liemers, er moet een magazine komen waarin de Liemers zich presenteert en de regio kan zich als wandel- en fietsgebied meer laten zien.”
 
Het zijn zomaar enkele opmerkingen die op 29 november te horen waren in het Liemers Museum. Daar kwam een selecte groep van vijftien personen – met afvaardiging vanuit de gehele Liemers - bijeen om te praten over de Liemers. Het werd een boeiende avond met vertegenwoordigers uit nagenoeg alle kernen. Niet alleen de kansen voor de Liemers (toeristisch, bedrijfsmatig) werden benoemd, maar ook de gevaren (vergrijzing). Over één ding was iedereen het eens. We moeten trots zijn op de Liemers, we hebben elkaar in deze regio nodig en we moeten durven samen te werken.”
 

divider

Nieuwe filmpjes over de Liemers
mag iedereen gebruiken


Naar een beurs of presentatie in het land? Of gewoon een mooie avond in de regio. Dan hebben wij voor u een filmpresentatie van deze regio.
Het bedrijf En Door heeft de domeinen werken, leven en recreëren in beeld gebracht.

Vandaag lanceren we het eerste filmpje: ‘werken in de Liemers’. Leuk voor bedrijven om bij een presentatie te gebruiken.

divider

Regio loopt warm voor
sfeervol ‘Dickens in de Liemers’

Zet in je agenda: 9, 10 en 11 december. Dan vormt het Horsterpark in Duiven het decor voor ‘Dickens in de Liemers’.

De tweede editie van de sfeervolle kerstmarkt met allerlei activiteiten belooft een prachtig feest te worden.

Het Hosterpark wordt nu al omgetoverd in een nostalgisch Charles Dickens-dorp. Dat gebeurt bijvoorbeeld met hulp van mensen met een beperking, die werkzaam zijn in het Horsterpark, en een groot aantal vrijwilligers. In het Horsterpark worden overal optredens gegeven. Er hangt deze dagen een geur van punch, gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek, kerstliederen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.
 
Meer informatie www.dickensindeliemers.nl.
 

Spacer
Spacer

De Liemers komt
in beweging

De kop is er af. Als kersvers projectteam van de campagne ‘De Liemers Helemaal Goed’ hebben we de afgelopen maanden veel mensen gesproken en nieuwe initiatieven in gang gezet.

Zo gaan we nauwer samenwerken met de Liemerse ondernemersvereniging Lindus, zijn we in gesprek met scholen over een vlogwedstrijd, liggen er concrete plannen voor een ‘goed nieuws krant’ gemaakt door scholieren en brainstormen we over de mogelijkheden om nieuw leven te blazen in de Liemerse Sportprijs.

We willen daarnaast een jaaragenda maken met alle evenementen en activiteiten in de Liemers. Zodat je een plek hebt waar je altijd terecht kunt om te zien wat er allemaal gebeurt in deze mooie regio. De Liemers komt op allerlei fronten in beweging.
 

Spacer

‘Rondje Liemers’
schot in de roos

Liemers Actueel


Rondje Liemers krijgt een vervolg. De eerste pilot met Slagerij Theo Scholten is gigantisch goed bekeken. Bijna 25.000 mensen zagen het filmpje voorbij komen via de diverse social media. Bijna de helft van deze mensen bekeken het filmpje ook daadwerkelijk. Het leverde leuke reacties op, vele oplossingen op de prijsvraag in het filmpje en een mooi inkijkje in een prachtig Liemers bedrijf.

Binnenkort deel 2 waarvoor we op bezoek gaan bij Buitengoed Gelderse Waarden in Pannerden.
 

Spacer

DLHG

Spacer


Het doel van de Liemers, helemaal goed! is om het sociaal en economisch rendement binnen de domeinen wonen, werken, leven en recreëren te vergroten. Middels deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang van de campagne.
 

de Liemers, helemaal goed!
 

      

dlhg.nl                                                           #dlhg

bottom

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.