Nieuwsbrief de Liemers, helemaal goed - januari 2018

Printen

Indien deze e-mail niet goed wordt weergegeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

De liemers, helemaal goed!

Maandelijks houden we u via deze nieuwsbrief op de hoogteUitgave januari 2018

Thema-bijeenkomst: ‘Hoe
ontvang ik de Duitse gast’

Spacer


Regio Arnhem Nijmegen en De Liemers Helemaal Goed slaan de handen ineen en organiseren op maandag 29 januari een thema bijeenkomst met als onderwerp de ‘Duitse gast‘. Locatie is Thoen en Thans in Oud-Zevenaar.
 

Steeds meer Duitsers bezoeken ons land. In 2016 waren dat er maar liefst 4,5 miljoen. Dit is een groei van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Ook de Liemers profiteert daarvan. De Duitse gast wordt een steeds belangrijkere doelgroep voor ondernemers in de Liemers? Tijdens de thema bijeenkomst ‘Duitse gast‘ vertellen wij u meer over toerisme in de Liemers en komt ook een ondernemer zijn ervaringen delen. Er worden do‘s en don‘ts gegeven en er is voldoende ruimte voor de afsluitende borrel.
 

Meer informatie en aanmelding via .

divider

Jos Lamers ere-ambassadeur
De Liemers Helemaal Goed


Jos Lamers is tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Rijnwaarden benoemd tot ere-ambassadeur van de campagne De Liemers Helemaal Goed. Hij ontving uit handen van de projectgroep en stuurgroep een bijbehorende plaquette.
 

Met de fusie van de gemeente Rijnwaarden en de gemeente Zevenaar heeft Jos besloten geen nieuwe termijn te ambiëren als wethouder. Hij ontpopte zich gedurende zijn wethouderschap als een groot ambassadeur voor regio De Liemers. Zo was hij een van de drijvende krachten achter de campagne De Liemers Helemaal Goed (DLHG), die als doel heeft de regio op de kaart te zetten. Op de foto vanaf links Anja van Norel (oud-wethouder gemeente Zevenaar), Sjef van Groningen (wethouder gemeente Duiven en stuurgroep DLHG), Jos Lamers, Arthur Boone (wethouder gemeente Westervoort en stuurgroep DLHG), Pablo van Dick, Pascal Lindeman (beiden projectgroep DLHG).

divider

Shania Weikamp wint
verstopactie in Duiven


De verstopactie, waarin onze volgers op Facebook een cheque van 250 euro shoptegoed konden winnen, is een groot succes geworden. Ergens in de Liemers was de cheque verstopt. Iedere dag volgde een nieuwe aanwijzing. Die leidde uiteindelijk naar de winkel van Derksen Schoenmode in Duiven. De beste speurders verzamelden zich daar. Wethouder Sjef van Groningen (Duiven) mocht de laatste vraag stellen en vervolgens Shania Weikamp tot winnaar uitroepen. Houd onze Facebooksite in de gaten - binnenkort een speurtocht naar een nieuwe schat!

divider

Win als vereniging
250 euro voor clubkasHet logo van De Liemers Helemaal Goed kennen we allemaal. Veel verenigingen en instellingen maken gebruik van het Liemerse beeldmerk. De vereniging die dit op de meest ludieke wijze doet, maakt kans op een bijdrage van 250 euro voor de clubkas. Totaal delen we drie prijzen uit: van 250, 100 en 50 euro. Wat je hiervoor moet doen? Laat ons met een foto zien hoe jij De Liemers Helemaal Goed promoot. Natuurlijk moet het logo goed in beeld zijn. De foto mag je plaatsen op de tijdlijn van De Liemers Helemaal Goed-Facebookpagina.

Spacer
Spacer

Historie Liemers
komt tot leven


Ons geschiedenisproject is van start gegaan. In hapklare brokken – via vlogs en verhalen – brengen we de geschiedenis van de Liemers tot leven. De eerste vlogs zijn inmiddels te bekijken en ook het eerste artikel – over onderduikers in Zevenaar – staat online.
Het idee komt voort uit het grote archief van Kunstwerk! Liemers Museum. In de ‘schatkamer van de Liemers’ zijn tal van historische schatten verzameld. De geschiedenis van de Liemers wordt nauwgezet gedocumenteerd. Bijzonder fotomateriaal gaat de archieven in, historische documenten worden geconserveerd en oude stukken worden in het depot opgeslagen. Via dit geschiedenisproject laat De Liemers Helemaal Goed de regio meegenieten van dit bijzondere historische materiaal. Want om je eigen gebied te kennen, moet je ook wat weten van je eigen roots. Alles is online te vinden via Liemersactueel.nl, kopje Geschiedenis.

Politieke partijen gebruiken
logo De Liemers Helemaal Goed


Tijdens de Zevenaarse gemeenteraadsverkiezingen hebben we ons logo al voorbij zien komen. En ook tijdens de verkiezingen die er nu aan komen mogen politieke partij het logo van De Liemers Helemaal Goed (DLHG) gebruiken. Om daarmee uit te dragen dat ze trots zijn op deze regio. Inmiddels hebben diverse politieke partijen uit de Liemers ons logo aangevraagd. We zijn benieuwd. Wil je ons logo ook gebruiken, laat het weten via .

Liemers krijgt in 2018
een eigen sportprijs


We zijn er al even mee bezig. Het is de bedoeling dat eind 2018 de Liemerse Sportprijs in het leven wordt geroepen. Een speciale commissie buigt zich op dit moment over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een dergelijk nieuw evenement. Wij houden je op de hoogte.

Geef uw activiteiten
door voor onze jaaragenda


Met onze Liemerse jaaragenda (zie Liemersactueel.nl) willen we proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van alles wat er in de Liemers gebeurt. Het gaat hierbij om evenementen van ‘Liemerse allure’ met een open karakter voor diverse doelgroepen.

Spacer

DLHG

Spacer


Het doel van de Liemers, helemaal goed! is om het sociaal en economisch rendement binnen de domeinen wonen, werken, leven en recreëren te vergroten. Middels deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang van de campagne.
 

de Liemers, helemaal goed!
 

      

dlhg.nl                                                           #dlhg

bottom

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.