Liemerse Ambassade en vlag - Nieuwsbrief DLHG - juni 2020

Printen

Indien deze e-mail niet goed wordt weergegeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

De liemers, helemaal goed!

Graag houden we u via deze nieuwsbrief op de hoogte Uitgave juni 2020

Formeel startsein
Liemerse Ambassade

Spacer

De officiële oprichting van de Liemerse Ambassade laat niet lang meer op zich wachten. Inmiddels is er een bestuur geformeerd dat bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de 3 O’s: overheid, ondernemers en onderwijs.

De afgelopen maanden zijn er grote stappen gezet. Een van de eerste projecten van de Liemerse Ambassade is de Liemerse Vlag. Hiervoor wordt samengewerkt met De Liemers Helemaal Goed, dat zelf ook een plek gaat krijgen in de Liemerse Ambassade.

Als de Liemerse gemeenteraden ook akkoord gaan dan wordt de Liemerse Ambassade de plek waar je straks terecht kunt voor alles wat met de Liemers te maken heeft. Op dit moment gebeurt er heel veel en dat wordt overzichtelijk samengebracht en verbonden in de Liemerse Ambassade. De Liemerse Ambassade gaat projecten uitvoeren die passen binnen de thema’s vrijetijdseconomie, logistiek en maakindustrie.

De website: www.liemerseambassade.nl.

divider

Bloemetjesactie
valt in de smaakHet normale leven krijgt heel voorzichtig weer zijn beloop. Covid 19 heeft de wurggreep losgelaten, maar nog steeds moeten we waakzaam zijn. De afgelopen maanden hebben we diverse mensen verrast met een Liemers bloemetje. Mensen die het verdienden. Om die persoon een hart onder de riem te steken.

Zoals Nathalie Zomerdijk die zich inzette voor haar medemens. Bijvoorbeeld via de Coronahulp Zevenaar, Duiven en Westervoort. Ze doet boodschappen voor ouderen, die worden gesponsord en brengt ze ook nog thuis. Nathalie was net als de andere mensen die we hebben verrast in haar nopjes met de mooie bos…

divider

Het beste idee
van de Liemers
De inzendingen stromen binnen. Via onze social media en De Liemers Helemaal Goed Courant hebben we een oproep gedaan met betrekking tot Het Beste Idee Van De Liemers. Samen met de redactie gaan wij op zoek naar leuke ideeën, innovatieve oplossingen of ingenieuze uitvindingen. Van een particulier of ondernemer. Het kan allemaal.

Onze verslaggever Ted Prost heeft de eerste interviews met de Willy Wortels uit de Liemers al achter de rug. De beste inzendingen, halen de krant en het beste idee wordt beloond met een mooie cheque van € 250 euro waarmee het idee bijvoorbeeld verder ontwikkeld kan worden. We zijn benieuwd naar uw oplossing voor een bestaand probleem, uw slimme move of gat in de markt als ondernemer of uw praktische tip waar we allemaal wat mee kunnen.

Inzendingen via: .

 
Spacer
Spacer

Scholen ontwerpen
ook Liemerse vlag


Zoals jullie wellicht al hebben vernomen gaan de Liemerse Ambassade i.o. en DLHG samen met de inwoners een Liemerse vlag ontwerpen! Ook de kinderen worden erbij betrokken. Zodat zij ook trots worden op onze regio.
In samenwerking met Kunstwerk! Liemers Museum en Het Element wordt er een uniek scholenproject opgezet, bestaande uit een 3-tal lessen van in totaal 2 a 3 uur, afgestemd op de 21 eeuwse vaardigheden.

Er zullen vlogs gemaakt worden vanuit interessante locaties als bijvoorbeeld het Liemers Museum (i.s.m. de Schatkamer van de Liemers) over onderwerpen als de geschiedenis van de Liemers, de betekenis van een vlag en de productie van een vlag.

Als afsluiting zullen alle kinderen een Liemerse vlag ontwerpen, en daarmee een leuke prijs voor zichzelf en de klas kunnen winnen. Daarnaast zal het winnende ontwerp meegenomen worden in de ‘grote’ ontwerpwedstrijd en zou dit zomaar uiteindelijk de echte Liemerse vlag kunnen gaan worden!

Is jouw school nog niet aangemeld? Doe dat alsnog via een mail naar  

Jos van Zijl valt met
prachtige foto in de prijzen


De fotoactie valt in de smaak. Vooral de afgelopen weken ontvingen we veel meer foto’s dan we kunnen plaatsen. Jos van Zijl won met zijn foto gemaakt bij Kandiagemaal, met uitzicht op het dorp Groessen, de maandprijs.

Heeft u ook een mooie foto gemaakt ergens in de Liemers (waar ook een stuk omgeving zichtbaar is)? Stuur deze op naar: . De mooiste foto’s ontvangen 25 euro.

Spacer

DLHG

Spacer


Het doel van de Liemers, helemaal goed! is om het sociaal en economisch rendement binnen de domeinen wonen, werken, leven en recreëren te vergroten. Middels deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang van de campagne.
 

de Liemers, helemaal goed!
 

      

dlhg.nl                                                           #dlhg

bottom

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.