Ontwerpwedstrijd ‘Liemerse vlag’ nadert ontknoping

Laatste mogelijkheid voor deelnemers om creaties op te sturen

De ontwerpwedstrijd die moet leiden tot een ‘Liemerse vlag’ nadert haar ontknoping. De afgelopen maanden kwamen er prachtige creaties binnen. Tot uiterlijk 30 juni kunnen mensen nog een ontwerp opsturen, waarna er een nieuwe fase ingaat en dat is de verkiezing van een Liemerse vlag.

Bijna een jaar geleden kwamen de eerste signalen naar buiten: de Liemers verdient een eigen vlag. Als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Na meerdere signalen vanuit de inwoners besloot het projectteam van de regiocampagne ‘de Liemers helemaal goed!’ (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. Omdat DLHG tegenwoordig deel uit maakt van de Liemerse Ambassade vindt de ontknoping plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie.

De Liemerse Ambassade is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Door het leggen van verbindingen met andere projecten en het helpen zoeken naar middelen wil de Liemerse Ambassade van de Liemers een sterke, duurzame economische regio maken met een aantrekkelijk klimaat voor wonen, werken en recreëren. De campagne 'de Liemers, helemaal goed' is eveneens een initiatief van deze gemeenten om meer bekendheid te geven aan alles wat de Liemers te bieden heeft. Een Liemerse vlag past bij de ambities van de Liemerse Ambassade om verbindingen te leggen in de regio en het Liemerse gevoel aan te wakkeren.

“Er is het afgelopen jaar veel gebeurd binnen de Liemers”, zegt wethouder Tiedink-Koning van de gemeente Duiven. “Met het zojuist gepresenteerde gezamenlijke merkconcept van de Liemerse gemeenten willen we de regio op met name toeristisch gebied een impuls geven. De reeds opgestarte activiteiten voor een Liemerse vlag passen daar uitstekend bij. Niet alleen voor het toerisme maar ook voor de inwoners, de verenigingen en de zakelijke wereld”.

Dat niet alleen het projectteam enthousiast was, bleek uit het feit dat er na de bekendmaking van een ontwerpwedstrijd direct door de Gelderlander een groot aantal artikelen aan de vlag werd gewijd. Tevens riep ze haar lezers op om alvast ontwerpen te sturen.

Pascal Lindeman, projectleider van de Liemerse Ambassade: “De bewoners van de Liemers hebben de afgelopen maanden prachtige ontwerpen gemaakt, die via De Gelderlander, maar ook rechtstreeks bij ons terecht zijn gekomen. Ook de samen met het Element en Kunstwerk! opgezette ontwerpwedstrijd voor basisscholen was een groot succes. Nu is het moment om deze fase af te ronden.”

Ontwerpen kunnen tot 30 juni worden gestuurd worden naar . Daarna maakt een jury een eerste selectie waarna de inwoners uit deze selectie een keuze mogen maken.

Laatst aangepast opwoensdag, 09 juni 2021 09:48
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden