Culinaire fietstocht door een bijzonder stukje Gelderland

Ruim drie jaar geleden kwam een enthousiaste man vol liefde voor regio de Liemers, genaamd Theo Struijk, het Van der Valk Hotel Duiven binnen. Ik was daar toen als Banquet Sales Manager werkzaam en hij wilde graag met mij een evenement organiseren om de Liemers te promoten. Er schoten direct allerlei ideeën door mijn hoofd waarbij culinair genieten centraal stond. Samen bedachten we het idee om een fietstocht te organiseren waarbij het ontdekken van de regio hand in hand gaan met eten en drinken: Tour Culinair de Liemers was geboren.

       
Versterkt door het enthousiasme van wethouder Sjef van Groningen en Erna Kruitwagen-Hajenius, Liemers-ondernemer pur sang, kon Tour Culinair de Liemers niets minder dan een daverend succes gaan worden. Tijdens de voorbereidingen leerde ik deze mooie Gelderse streek en haar Liemerse producten beter kennen die mijn Bourgondische hart sneller lieten kloppen.

Inmiddels hebben we twee succesvolle edities van Tour Culinair de Liemers achter de rug en wordt op zondag 30 augustus een vernieuwde tour georganiseerd. Het proeven van het onbekende is dit jaar tijdens Tour Culinair de Liemers een belangrijk thema. Net als het water uit het mooie gebied van de Rhederlaag. Daarnaast staat het karakteristieke stadje Doesburg volop in de spotlights tijdens deze 3e editie.

Ook dit jaar slaan wij opnieuw de handen ineen met lokale ondernemers. Waarbij de goedlachse en enthousiaste kampioensbakker Paul Berntsen en mijn persoonlijke favoriet, Christine Köning-Wipfler, weer van de partij zijn. Heb je al eens haar fantastische walnotenpesto geproefd met fluitenkruid? En krijg je tijdens de tour onverhoopt pech met de fiets, dan zorgt Bike Totaal Witjes uit Groessen ervoor dat je de tour gewoon kunt uitrijden. En als muzikale afsluiting heb ik mijn Van der Valk-collega Maartje Schepers uit Didam bereidt gevonden om samen met haar coverband Twisted een live optreden te verzorgen tijdens de culinaire afsluiting in Duiven.

Inmiddels werk ik voor een andere Van der Valk-vestiging, maar kan ik niet zomaar afscheid nemen van alle enthousiaste ondernemers die hun krachten bundelen om de Liemers te promoten. De Liemers is de afgelopen jaren door hen op de toeristische kaart gezet. Mede door Tour Culinair de Liemers hebben deelnemers van ver buiten de Gelderse grenzen kennis kunnen maken met deze bijzondere streek en wat de Liemers te bieden heeft.

Twee jaar achter elkaar was Tour Culinair de Liemers met maar liefst 600 deelnemers al ruim van te voren uitverkocht. Was je er niet bij, maar sta je te popelen om net als de deelnemers van de voorgaande jaren deze Tour Culinair de Liemers te willen beleven? Dan nodig ik je samen met vrienden en familie van harte uit om deel te nemen aan Tour Culinair de Liemers, en op de fiets de mooie en bijzondere plekjes in de Liemers te ontdekken. Want de Liemers is helemaal goed!

Graag tot ziens op zondag 30 augustus!

Robert Stals
Stichting Tour Culinair de LiemersLogo Tour Culinair

 

 
Laatst aangepast opmaandag, 29 juni 2015 09:48
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
  « Ontdek de Liemers met je smartphone   |   Die Nachbarn »
  Robert Stals

  Sales Manager Groups, Meetings & Events

  Van der Valk Hotel Veenendaal

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden