‘De Streekfietstocht’, fietstocht met een doel!

Fietsen in de Liemers!

Fietstochten, ze zijn er genoeg in de Liemers. Wanneer je op een zonnige dag op de fiets stapt, kom je genoeg andere fietsende mensen tegen. Dat is ook een van de redenen waarom ik heb gekozen om een fietstocht te organiseren. Maar 'de Streekfietstocht', welke op 4 en 5 oktober 2014 zal worden gehouden, is niet zomaar een van de vele fietstochten.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Mariska Willemsen, 22 jaar oud en woon sinds een aantal maanden in Duiven, daarvoor in Zevenaar. Vanuit de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming, waar ik in juni 2014 mijn diploma voor heb gehaald, heb ik de interesse gekregen om evenementen te organiseren. Evenementen met een agogische achtergrond om precies te zijn. Uit de interesse om zelf te ondernemen en een evenement te organiseren met een agogisch idee, ben ik bij 'de Streekfietstocht' gekomen.

Een halfjaar geleden heb ik een lezing bijgewoond van Willem ter Steeg over 'oerkoken' en het voedsel van nu. Ik raakte geïnspireerd en wilde meer te weten komen over streekproducten uit de Liemers. Ik ben gaan praten met Christine Wipfler van 'Wilde Weide'. Zij kon mij meer vertellen over 'Liemers Trots'. Veel ondernemers met streekproducten zijn bij Liemers Trots aangesloten. Zo ben ik te weten gekomen dat de Liemers niet alleen een prachtige natuur heeft en mooi is om doorheen te fietsen, maar ook een breed assortiment aan streekproducten heeft. Zoals Christine zelf, maakt geleien en stropen met kruiden en bessen uit de Zweekhorst. Er bestaat in de Liemers een waterbuffelboerderij, waar de familie Arns buffelproducten verkoopt. Maar als we gewoon simpel denken, veel fruit en groenten dat door de supermarkten uit verre landen wordt gehaald, wordt ook gewoon vers in de Liemers geteeld.

Ik ben gaan bedenken hoe ik streekproducten meer onder de aandacht kon brengen bij de consumenten. Zoals ik al zij, er wordt veel gefietst in de Liemers dus een fietstocht zou goed aansluiten. De vraag was alleen, waar moet ik beginnen? Gelukkig stelde Christine en Laurens Reijmer van 't Centrum in Babberich, zich beschikbaar om mij te ondersteunen. Daardoor kon ik mijn creatieve en organisatorische kant inzetten en ondersteunde zij mij in het ondernemende gedeelte.

Met 'de Streekfietstocht' wil ik mensen uit de Liemers en omgeving bewuster maken van wat er in hun omgeving eigenlijk allemaal te verkrijgen is. Hiermee worden de streekproducten uit de Liemers meer onder de aandacht gebracht. Waar komen de producten precies vandaan en hoe gaat het in zijn werk? Hoe kan ik de producten zelf gebruiken? Tijdens 'de Streekfietstocht' komt dit allemaal aan de orde!

Afsluitend vindt er in 't Centrum te Babberich een streekdiner plaats. Daarin wordt op een laagdrempelige manier getoond, hoe de streekproducten uit de Liemers in een dagelijkse maaltijd kunnen worden gebruikt.

Dit is in een notendop wat ik aan het organiseren ben. Volg de ontwikkelingen via Twitter @Streekfietstoch.

Laatst aangepast opdinsdag, 26 mei 2015 15:05
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
    |   Hoe eten en fietsen mensen bindt »
  Mariska Willemsen

  Mariska is organisator van 'De Streekfietstocht'
  Meer in deze categorie: Hoe eten en fietsen mensen bindt »

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden