Blog werken in de Liemers, Bizznizz-not-as-usual (22)

Bizznizz-not-as-usual is het bloggersplatform voor ondernemend de Liemers. Bekende en minder bekende ondernemers delen graag hun ervaringen via dit platform

Knooppunt De Liemers

De Liemers is een regio die zich kenmerkt door een grote concentratie van logistieke bedrijven. Ik noem nog maar even enkele grotere: Visser Duiven, TNT Express, Dachser, DHL, Wim Bosman/Mainfreight, DSV, JCL, Rabelink en Rotra. Deze en vele andere bedrijven zijn al lange tijd in de regio gevestigd en hebben recent of iets langer terug gekozen voor uitbreiding van hun activiteiten in De Liemers. Dat doen ze niet zomaar.
Lees meer...

Vooruitzichten voor 2016....

Terugkijkend op de afgelopen jaren, dan zie ik het ontstaan van een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs onder de naam Logistiek Expertise Centrum De Liemers (LEC Liemers). De focus ligt duidelijk op de Logistieke activiteiten en bedrijvigheid. De provincie Gelderland is de afgelopen tijd ook volledig tot het inzicht gekomen dat logistiek een belangrijke motor is voor Zuid Gelderland. De regio's Rivierenland (Logistieke Hotspot Rivierenland), Nijmegen (LEC Regio Nijmegen) en Liemers (LEC Liemers) waren in grote lijnen al met dezelfde missie bezig: het bevorderen van de logistieke bedrijvigheid, werkgelegenheid en kennisontwikkeling in de regio's. Wie op de kaart kijkt ziet al snel dat Rivierenland, Nijmegen en Liemers met elkaar op de belangrijke vervoersas liggen van A15/A12, Betuweroute goederenspoor en Rijn/Waal. Deze vervoersassen verbinden de mainports Haven Rotterdam en Luchthaven Schiphol met het Duitse achterland. Zo ligt de grootste containerhaven van Nederland (BCTN Nijmegen) op deze vervoersas.

Lees meer...

Het gaat goed met De Liemers, maar het kan altijd beter!

In mijn laatste blog gaf ik aan welke zoekvragen van grote internationale bedrijven er regelmatig zijn voor het onderbrengen van hun logistieke activiteiten. Tot op de dag van vandaag hebben we Tommy Hilfiger of Michael Kors (beide Venlo) nog niet mogen begroeten in de Liemers. De Logistics Valley, met De Liemers als oostelijk deelgebied, komt wel steeds meer in de aandacht. Bij het goed voor elkaar hebben en houden van onze vestigingsvoorwaarden (onder andere arbeidsmarkt!) moet het toch lukken om een (inter)nationaal bedrijf met zijn Nederlandse of Europese DC naar de Liemers te halen.

Lees meer...

Bedrijvigheid in de Liemers: Samen beter!

'Eén en één is drie', zei  mijn oma altijd. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Tegenwoordig zijn we wel allemaal heel individualistisch bezig, maar toch zie je steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan. Sinds een paar jaar ben ik actief als zelfstandige zonder personeel (of zelfstandige zonder pecunia, zoals iemand zei toen hij hoorde wat ik ging doen). Lekker mijn eigen bedrijf, met mijn eigen tijden en mijn eigen regels. Heerlijk. Maar alleen is maar alleen. Dus zoek je elkaar regelmatig op, netwerken heet dat dan.
Lees meer...

House of Memories

Ongeveer 3 weken geleden, 23 november om precies te zijn, stonden we alweer de laatste dag in de Eusebiuskerk met de kunstwerken uit onze galerie  'De Verzameling' tijdens de Art Arnhem.

Het waren leuke dagen waarop wij veel bezoek ontvingen bij onze stand. Wij vertegenwoordigden bijzondere kunstenaars. Met veel precisie zijn hun werken opgehangen en geplaatst door Cees Cator (een goede vriend van ons) en Jan van Hekke, mijn zaken- en levenspartner. Het was dan ook een lust voor het oog om hier naar te kijken.

Lees meer...

Laat zien wat je wilt zeggen

Mijn pay off is: laat zien wat je wilt zeggen... En, met De Liemers Helemaal Goed laten wij zien waar wij voor staan. Met z'n allen onder een grote rode paraplu in een overzichtelijke etalage waar wij onze krachten bundelen als één ondernemend Liemers. Wie wil dat niet, samenwerken met ondernemers uit de regio? Voor mij zijn dit sowieso de voordelen van De Liemers Helemaal Goed. Als kleine ondernemer sta je er toch vaak alleen voor en nu hoeft dat niet meer. De kracht zit er in dat je weet wie je collega ondernemer is en dat je met deze ondernemer kunt samenwerken. Hierdoor ontstond bij mij het idee een magazine en/of app te ontwikkelen waarin alle informatie van ondernemend Liemers terug te vinden is.
Lees meer...

De vakantieperiode in aantocht!

We merken het op ons bedrijf. De vakantieperiode komt er aan, dus iedereen wil nog graag in juni een leuke kookworkshop boeken als bedrijfs-, vrienden of familie-uitje om zich vervolgens over te geven aan de geneugten van de zomer. Maar vakantie of geen vakantie, bij ons gaan de activiteiten de hele zomer door.
Lees meer...

Creativiteit en ondernemerschap

Wanneer ben je op je creatiefst? Dat vind ik altijd spannend om te weten... als kind was ik bijzonder creatief; altijd dingen maken, mijn kamer voortdurend veranderen, visnetten aan het plafond, fluorposters aan de wand. Dat wat ik op TV zag deed ik na. Zo wilde ik de olympische spelen nadoen (dat moeten de spelen van Mexico zijn geweest). Schoonspringen vanaf de keukenladder in een teil... (ach.. je zag geen gevaar, alleen maar uitdagingen).
Lees meer...

De Liemers als belangrijke schakel in Logistics Valley

Als samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid is 2,5 jaar terug het Logistiek Expertise Centrum (LEC) De Liemers opgezet. Projectleider Harry Klein Koerkamp heeft op vele vlakken partijen aan elkaar gebonden en nieuwe initiatieven tot stand gebracht. Met name op het vlak van onderwijs, arbeidsmarkt voor de logistiek is veel tot stand gebracht. Bovendien vervult LEC Liemers een belangrijke netwerkfunctie voor de ondernemers om elkaar te ontmoeten en samen te werken.
Lees meer...

Duurzaamheid Expertise Centrum Liemers

"Duurzaam ondernemen is een modewoord maar wie achteruit en vooruit kijkt in de tijd ziet de onvermijdelijkheid van een transformatie in ondernemen. De onderneming van de toekomst zal duurzaam zijn of ze zal niet zijn.... Men vroeg mij onlangs hoe het komt dat bedrijven die goed scoren op duurzaamheids-aspecten de crisis beter lijken te overleven. Het eenvoudige antwoord is dat zij meegaan met de tijd." (Professor Luc van Liedekerke)
Lees meer...

Gelderse bescheidenheid maakt plaats voor Liemers trots!

Sinds mijn komst vanuit Zuid-Limburg naar de Liemers, ben ik vanuit mijn functie als Sales Manager bij Van der Valk geïnteresseerd in de wijze waarop de Liemers zich kan profileren als (vakantie)bestemming. De Liemers is een mooie regio waar toerisme, cultureel erfgoed, natuurrecreatie, evenementen, sport, culinair genot en funshoppen nauw met elkaar verbonden zijn.

Lees meer...

De wereld ligt aan onze Liemerse voeten

Het is alweer vier jaar geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met de Liemers. Als nieuwe directievoorzitter van Rabobank De Liemers mocht ik in een voor mij onbekend maar prachtig gebied aan de slag. De Liemers lijkt op de regio waar ik vandaan kom. De gemoedelijkheid die ik ken uit mijn eigen Limburg, vind ik hier terug. 

Lees meer...

Er gaat iets heel bijzonders gebeuren in de Liemers!

De Liemers wordt de meest duurzame regio van Nederland: in 2020 is de hele Liemers (duurzaam) energie neutraal en in 2029 ook nog eens CO2 neutraal. Bij al onze gebouwen -of het nu gaat om kantoren, bedrijfspanden, woningen of scholen - besparen we energie omdat we dat 'cool en slim' vinden. We gebruiken overal duurzame energie uit zon, wind en warmte. Onze daken en gevels produceren energie, zorgen voor een duurzame waterberging en vangen fijnstof af. Afval van bedrijven en huishoudens bestaat niet meer in de Liemers, omdat we afval zijn gaan zien als grondstof.

Lees meer...

De Liemers als 3D print Valley van Nederland

Als echte Zevenaarder ben ik trots op de Liemers. Ik vind het geweldig om in mijn vrije tijd gewoon in de buurt te blijven. Onlangs ben ik met mijn vrouw en twee kinderen verhuisd naar een schitterend plekje in Ooy. Het is een paar minuutjes wandelen naar de Breuly, waar we in de zomer een lekkere duik kunnen nemen. Mijn twee kinderen gaan naar de St. Martinusschool in Oud Zevenaar, echt een buurtschool.

Lees meer...

Promo de Liemers, helemaal goed!

Ondernemen in de Liemers is uniek en anders in vergelijking met andere regio's. Vanuit deze gedachte is het platform bizznizz-not-as-usual ontwikkeld. Op dit platform kunnen ondernemers via blogs (verhalen) te vertellen waarom het goed ondernemen is in de Liemers. Om u als blogger aan te melden kunt u een bericht sturen naar . Een blog is een uitgelezen kans om uzelf, uw onderneming en de Liemers positief onder de aandacht te brengen.
Lees meer...

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden