Architectuur en ondernemerschap

Architectuur is iets dat mij altijd geboeid heeft; vormgeving en inrichting van woningen, van (kantoor)gebouwen , van kerken. Hoe heerlijk is het om in een gebouw dromend rond te lopen. De rust die over je heen komt of juist de onrust (want dat laatste komt ook regelmatig voor).

Neem nou ons eigen 'kerkje'; De Verzameling. Toen wij fantastische tijden hadden meegemaakt voor de crisis (het andere tijdperk, zoals velen nu zeggen) waren wij op zoek naar een ruimte die aan zou sluiten bij dat wat wij willen uitstralen. Een onderscheidend gebouw met mogelijkheden. Ons oog viel op een kerkje dat te koop stond.. in eerste instantie was ik terughoudend; een gereformeerd kerkje... Ik hoorde de psalmen al klinken. Maar wat een prachtige kans! Religieus erfgoed een nieuwe invulling geven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Plannen volgden; er werden tekeningen gemaakt en de verbouwing werd gestart. Gelukkig heb ik een handige man en na een verbouwing van 4,5 maand met een goede bouwploeg werd De Verzameling feestelijk geopend in 2007 (bekijk het filmpje).  Als je het hebt over architectuur en ondernemerschap dan biedt De Verzameling veel mogelijkheden; juist de architectuur; de ruimte, de akoestiek, de lichtval, de rust en de uitstraling van het gebouw, bood enorm veel kansen die wij niet ongebruikt konden laten.

Het werd een vergaderaccommodatie; de sfeer en de rust doet de bijeenkomsten meteen slagen. Maar ook een officiële trouwlocatie: de romantiek van het gebouw brengt mensen samen en laat liefde voelen. De galerie werd geïntroduceerd; de lichtval en de sfeer nodigden uit om het gebouw te voorzien van kunst. Galadiners, familiediners; kortom alles wat met samenbrengen te maken heeft, past in De Verzameling.

Ook het organiseren van kleinschalige concerten; de wat grotere kamerconcerten. Het geeft enorm veel plezier en laat ons genieten van het ondernemerschap. Iedere maand klinken hier goddelijke klanken. Of het nou jazz, Latin, klassiek of Balkan is. Muziek is een vorm van kunst dat verbroedert en dat in een gebouw waarvan de akoestiek perfect is. Wie had dat gedacht; dat wij met ons interieurontwerpbureau ooit omringd zouden worden door zoveel schoonheid. Iedere dag is het een feestje om deze ruimte te mogen delen met anderen.

Hoe belangrijk is de omgeving waarin je werkt?

Ik ben laatst bij een netwerkbijeenkomst geweest waarbij we werden uitgenodigd in een technisch bedrijf. Bij binnenkomst wist ik het al; hier werken alleen mannen (niets mis mee natuurlijk). Maar deze mannen hadden alleen oog voor nummertjes, feiten, en techniek. Iedere vorm van verfijning voor vormgeving ontbrak. Men vindt dat niet belangrijk, hoorde ik iemand zeggen. Met verbazing hoor ik dat aan. Vormgeving is ook in dit bedrijf belangrijk. Er wordt van je verwacht dat je zoekt naar creatieve technische oplossingen, waarom wordt dit niet doorgevoerd in de ontvangst van klanten? Laat zien dat je je mensen waardeert door te zorgen voor een goede ontvangst in een goede sfeer. Het maakt het leven echt een stukje mooier; letterlijk! (Interieur)architectuur kan hier zeker aan bijdragen.

Laatst aangepast opdonderdag, 17 april 2014 10:17
 • Deel artikel met je vrienden

 • Marie-José van Hekke

  eigenaar, ontwerper, vormgever bij interieurontwerpbureau Concepts & Images BV

  Nieuwste van Marie-José van Hekke

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden