De Liemers als onderdeel van Logistics Valley

Onze logistieke samenwerking Logistics Valley staat! Tijdens de Provada vastgoedbeurs van 3 t/m 5 juni in de Amsterdam RAI nam de Liemers een duidelijke plek in als goed bereikbare regio, hub naar het Duitse achterland en met ruimte voor grote distributiecentra.

Waar we in het verleden nog onze ligging in Nederland uit moesten leggen, kwamen nu de grote ontwikkelaars en makelaars van logistiek vastgoed naar ons toe om over nieuwe ontwikkelingen voor klanten van gedachten te wisselen. In 3 dagen werden meer dan 60 nieuwe contacten gelegd en bestaande contacten onderhouden. Met een aantal 'leads' werden al vervolgafspraken gemaakt over concrete projecten.

De bijeenkomst Connecting Rotterdam – Germany werd goed bezocht. Na de bijdragen van Ina Leppink – Schuitema (LEC Liemers), Wando Boevė (ECT Rotterdam) en Johannes Diks (Stadt Emmerich) ontstond een levendige discussie over het netwerk van Inland Terminals in Nederland (en Duitsland). Komen er niet te veel? Welke basis van vracht en klanten moet je hebben? Is het maken van regionale keuzes voor de plek van terminals noodzakelijk?

Binnenkort zet het Provada organisatieteam de plussen en minnen van de beursdeelname op een rij. Dan kijken we ook naar het vervolg van onze samenwerking en de momenten waarop we ons in de toekomst als Logistics Valley presenteren.

Ondertussen staat de logistiek in de Liemers goed in the picture
Een Vietnamese handelsdelegatie met ondernemers die op zoek zijn naar distributie- en markt mogelijkheden in Nederland bezoekt de Logistics Valley, inclusief de Liemers. Duitse vastgoed partijen kijken naar de vestigingsmogelijkheden voor Duitse bedrijven in de Liemers. Grote retailers en multinationals nemen de Liemers regelmatig mee in hun afweging voor een nieuwe locatie voor een distributiecentrum.

Als straks de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 in uitvoering is zal onze regio alleen nog maar aantrekkelijker worden voor onder andere E-commerce partijen die een locatie zoeken voor een grootschalige ontwikkeling nabij grote groepen kanten (Randstad en Ruhr-gebied)!
Laatst aangepast opmaandag, 15 december 2014 15:34
 • Deel artikel met je vrienden

 • Gustave Pol

  accountmanager BusinessPark 7Poort Zevenaar en coördinator voor de gezamenlijke logistieke acquisitie voor de Liemers

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden